2011. október 13., csütörtök

Sorozatszemle (Lisa csak egy van)

Verliebt in Berlin ~ Lisa csak egy van (2005)


Lisa a húszas évei végén járó bekerül álmai munkahelyére, a Kerima Modához, azonban nem egészen olyan munkakörbe, mint ő azt remélte. Magas fokú végzettségével beteszik őt a konyhára felszolgálónak és segédnek… vajon ez minek köszönhető egy divatcégnél? Igen, természetesen annak, hogy Lisa nem túl szép, egy ilyen helyen pedig végképp nem számít annak. A kissé molett, fogszabályozós, száraz, töredezett, kócos hajú, kiszáradt szájú lányt nem találják elég méltónak ahhoz, hogy David Zeidel, az aznap megválasztott vezető asszisztense legyen, ám  Elisabeth "Lisa" Plenske mégis megmenti a szerencsétlenül, ájultan medencébe zuhanó férfit, jutalmul pedig David nem meri vállalni Lisát, mint megmentőjét a sajtó előtt, ezért a gyönyörűséges, de gonosz Sabrinát (Nina-Friederike Gnaedig) éri a dicséret, aki épp jókor volt jó helyen.
Lisa nem sokáig búslakodik a beosztása és Zeidel úr viselkedése miatt, hiszen a lány tehetsége azonnal szembeszökik mindenkinek, és nem is olyan sokára, Zeidel úr ajtaja előtt találja magát, ahol van saját asztala, meg minden, amire vágyott.
A történet persze ezután indul csak be igazán. David eleinte felettébb barátságtalan a lánnyal, megkéri, hogy fedezze a nőügyeit a gyönyörűséges mennyasszonya, Mariella von Brahmberg (Bianca Hein) előtt, kibeszéli őt a legjobb barátjával, Max Petersennel (Alexander Sternberg), és persze nem igazán nézi emberszámba.
Aztán egy idő után, és sok izgalmas, megható vagy épp vicces esemény után David és Lisa között megtörik a jég. Először tegező viszonyba lépnek, aztán szépen lassan David is beleszeret Lisába. De természetesen ez nem ilyen egyszerű, Lisa rengeteget küzd Davidért, akiben persze már csak akkor tudatosul a szerelem, mikor már épphogy késő, hiszen Lisa mást választott.
A happy end – bárhogy is – garantálva van, de nem mindegy a kivitelezés, és hogy mégis hogyan alakul ki ez a boldog vég. :)

A történet alapjai nagyjából ebből állnak, a csúnya Lisából, aki szerelmes a jóképű, beképzelt főnökébe, és aki természetesen belé szeret – hiszen mennyire valós, nem igaz, lányok? –,  igazából szinte feleslegesen, de egy gyönyörű nőt varázsolnak. (Úgy már kevésbé lisás…) Sok barát van mellette, többek között a volt iskolatársa, Jürgen Decker (Oliver Bokern), mindig segítenek neki a szülei, Bernd (Volker Herold) és Helga Plenske (Ulrike Mai), és természetesen barátnője is akad bőven, a fiatal, különleges szépség, Hannah Refrath (Laura Osswald), vagy a lepcses és kissé bohókás Yvonne Kuballa (Barbel Schleker). Mellettük még rengeteg érdekes és színes karakter tűnik fel, akik izgalmassá varázsolják a történetet.
Természetesen itt is találkozunk gonosz, sőt nagyon gonosz szereplőkkel, láthatunk idegesítőket, de szerethetőket is, fiatalok és öregek egyaránt megfordulnak a sorozatban. A német szappanoperát teljesen eltalálták, minden van benne, aminek benne kell lennie. Főleg fordulatok.
Több mint háromszáz részes, de mindenkinek csak ajánlani tudom, hiszen Davidot egyszerűen megéri bámulni olyan sokáig, íme egy kis ízelítő:



Magyarországon sajnos elég ritkán játsszák, 2005 óta pár hónapja vetítették először a FEM3-on, és múltkor is láttam valamilyen adón, de szerintem azóta nagyjából már vége lehet, mert eléggé közeledtünk már akkor is hozzá. De persze interneten lehet keresgélni, és hát én speciel már írtam a FEM3 szerkesztőségének, hogy részemről van igény a DVD-n történő kiadatáshoz. Akkor azt írták, hogy nem szándékozzák kiadni, de hátha sokan megkedvelik, és akkor lesz rá lehetőség. :)

Kellemes időtöltést hozzá! :)

4 megjegyzés:

  1. Nagyon meggyőző írás. Amint válaszoltam minden levelemre, szerintem nekiülök.

    VálaszTörlés
  2. Kíváncsi leszek a véleményedre, ha valóban megnézed... :)

    VálaszTörlés
  3. Azóta sincs hír a DVD-ről, mert mindenhol kerestem a neten de nem találom és nayon szeretném megszerezni :S

    VálaszTörlés
  4. Sajnos én sem hallottam róla semmit, és a szerkesztőség is visszaírt, hogy egyelőre nem tervezik a kiadatást, tehát szomorkodom. Esetleg majd újra lejátsszák valamelyik adón, ha szerencsénk lesz. :)

    VálaszTörlés