2011. október 10., hétfő

Szelíd szerelem I-II (2003, 2004)

Szelíd szerelem (2003)

„A szerelem nem mindig villámcsapás, néha csak belopakodik szelíden.” – Ezzel az idézettel kezdeném, hiszen ha valami, ez tökéletesen leírja a filmet. :)

A film egy nyolc részből álló sorozat első része, aminek az utolsó két epizódját láttam a tv-ben, és azok alapján kerestem rá az elejére.

Egy fiatal asszony (Kathrine Heigl) és férje az új élet reményében költöznek az amerikai határvidékre, de egy szörnyű baleset özveggyé teszi a lányt, mikor még el sem kezdték az életüket. Marty Claridge összeomlik, a temetésre is épphogy el tud vánszorogni, a lelke darabokra tört, és úgy érzi, soha nem lesz többé szerelmes, nincs értelme az életének. Ekkor jelenik meg Clark Davis, a szintén özvegy férfi, aki egy furcsa ajánlatot tesz a nőnek: házasodjanak össze, legyen a kislánya édesanyja, nevelje és gondoskodjon róla, és tavasszal, amikor az utak újra járhatók lesznek, fizeti az útiköltséget, hogy a lány hazamehessen.
Marty nem sokat gondolkodik a dolgon, vonakodva, összeszorult gyomorral rábólint, hiszen tudja jól, hogy most nekivágni az útnak lehetetlen, a tél közeledtével pedig tető kell a feje fölé, amire az úti szekerük alkalmatlan.
A házasság után, Marty beköltözik a rokonszenves Clarkhoz, és a szemtelen Missie-hez, a szőke hajú, tizenéves kislányhoz. Az első hetek önsajnálattal és gyásszal telnek, amit Clark türelmesen tűr, hiszen ő ugyanezt már át élte, azonban, ahogy telnek a napok, Marty erősödik, és próbálja összeszedni magát.
Missie és ő elég sokáig nem jönnek ki egymással, de aztán végül megtörik a jég, és onnantól ő is a család részévé válik.
Időközben kiderül, hogy Marty szíve alatt hordja elhunyt férje gyermekét, akit tél végére vár. Együtt karácsonyoznak, Clark megmenti Martyt a hirtelen beálló hóvihartól, és Missie szinte anyukájának tekinti a nőt.
Igen ám, de ekkorra már javában tombol a tavasz, a kocsikaraván útrakész, és Martynak mennie kell. Ő azonban maradni szeretne. A fenti idézet segítette megértetni vele, hogy szereti Clarkot, ezért ír egy levelet, neki amiben leírja, hogy maradna, és hogy intézze el ezt a karavánnal. Ámde, a bonyodalom kedvéért a levél véletlenül leesik a földre, így Clark késve, de nem későn találja meg.
Ezek után a happy end, szinte garantálva van. :)

A tartalom egy kicsit részletes lett, tudom, de egyszerűen nem tudtam magam visszafogni, annyira tetszett ez a történet.
Annyira jó volt kicsit olyasmiről olvasni, amiben nem vérengző fenevadak, vagy természetfeletti lények ólálkodtak, hanem az egyszerű, természetes emberi dolgokat láthatjuk, a szerelem és a szeretet kialakulásáról, a bizalom megteremtéséről, egy család létrehozásáról.

Engem többször is megríkatott a film, nagyon sokszor elérzékenyültem, de végül mindig együtt örültem a szereplőkkel.

Mindenkinek nagyon ajánlom! :)


A szerelem mindent kibír (2004)

Nem akarom külön szedni a két véleményt, mert nagyjából egy filmet értünk a kettő alatt.

A második részben a gyerekek felnőttek, míg a szülők megöregedtek. Missie immáron egy felnőtt és csinos nő, akire szemet vetnek a férfiak, míg a kis Aaron, aki az első részben még csak kisbaba volt, mára már tíz éves nagyfiú, aki próbál még nagyobbnak tűnni. Ami nagy hiba, ugyanis míg apjával elmennek fát aprítani, a kis Aaron megijed és sikolt egy csapdába esett állattól, aminek következtében apja a lábába vágja a fejszét, így okozva súlyos sérülést magának.
A kis Aaron tehetetlenül sír apja ájult teste fölött, míg egy szemrevaló fiatalember nem segít neki, és haza nem szállítja apát és fiát.
Az apa ágyhoz van kötve, így a család nőtagjainak kell ellátni a szántást-vetést, ami gyengeségük révén nem igazán sikerül maradéktalanul. Ámde szerencsére ott van a titokzatos Nate, aki segített hazahozni a sérült Clarkot, és aki megsajnálja a szenvedő Missie-t, és elvégzi helyettük a feladatot.
A sebet megnézte ugyan egy orvos, de kiadta, hogy nagyon kell rá vigyázni, mert elfertőződhet, és természetesen be is következik, amin ki más, mint Nate segít.

Innen már nem nehéz kitalálni, miről is szólhat a második rész. Missie és Nate kapcsolatáról, de főként a fiúról, és annak életéről, akiről kiderül, hogy miért hagyta el egykor a szülői házat, és hogy miért fél visszamenni azóta is egyedül maradt apjához.

A probléma azonban, mint mindig, itt is megoldódik, és ismét happy enddel zárhatjuk a filmet, ami engem egy kicsit sem zavar, vagy émelyít, és azóta is izgatottan várom a következő részt, ami Missie és Willie/Nate életéről fog szólni.

Mindenkinek ajánlom ezt is, mint az előzőt, sőt, előre közlöm, hogy az utolsó két részért, már érdemes belevágni a sorozatba! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése