2012. október 30., kedd

Sorozatszemle (The Middle)


The Middle ~ A semmi közepén (2009- )


Nos, mivel is kezdjem? :) Ez az a sorozat, amit nem lehet megunni. Na, nem mintha a többit meglehetne, de ez egy teljesen más stílusú sorozat, mint amilyet alapvetően szoktam nézni.

Adott egy család – a Heck család –, ami áll az apából (Mike Heck), anyából (Frankie) és a három gyermekből: Axl, Sue és Brick. Szerintem már a nevek is sokat sejtetőek, de a az i-re a pontot maga a történet teszi fel.

Egy átlagos amerikai család mindennapjait írja le, végtelen realitással és humorral fűszerezve. Frankie életcélja, hogy jobbá varázsolja az életüket, annak ellenére, hogy minden próbálkozása kudarcba fullad. Mike a szkeptikus apa, aki általában próbálja magát kivonni a dolgokból, de felesége nem hagyja, így adódnak a kelletlen "apadolgok". :) Axl, a tipikus tinédzserfiú, aki szívatja a húgát, csajozik és haverozik, ahogyan azt kell, miközben egy rendetlen, nemtörődöm focista, aki néha hajmeresztő dolgokra képes. 
Aztán ott van Sue, a teljességre törekvő, kétbalkezes, fogszabályozós kis szerencsétlenség, aki minden lépése után rombol, mintsem alkot. Minden szakkörre, minden versenyre benevez, szerves részese akar lenni az iskola életének, miközben az emberek tudomást sem vesznek róla (ami néha pozitív dolog, hiszen így tudott bejutni élete koncertjére; egy Justin Bieber koncertre…). Végül pedig ott van az általános iskolás Brick, aki a mondatok végén újrasuttogja az utolsó szavakat. Könyvmoly, feledékeny kisfiú, és sokszor ő látja a legreálisabban a dolgokat.

A sorozat az összes létező problémát boncolgatja, amiből mindig valami vicces helyzet kerekedik. Egy percet sem lehet unatkozni az életükben, miközben végig bólogatva nevetsz, hogy igen, "ez velem is megesett már". A testvérek kellőképpen marják egymást, a szülők büntetnek, minden a helyén van. Mindenkinek ajánlom, aki szeret jókat nevetni, vagy csak elmerülni valaki másnak az életében, és kicsit nem arra gondolni, hogy milyen elege van a saját családjából. :)

HBO-n sokat szokták játszani, azt hiszem, hogy most a 3. évadot nyomatják, de én a 2. évadtól kezdve feliratosan nézem, mos tartok a 4. évadnál. Itt is ajánlom az eredeti hangot, sokkal élvezhetőbb vele. :)

IMDb elérhetőség: http://www.imdb.com/title/tt1442464/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése