2012. október 30., kedd

Sorozatszemle (PLL)


Pretty Little Liars (2010- )


Durva fordításban: Csinos Kis Hazudozók. Nos, itt ismételten egy izgalmas sorozattal találja szembe magát a néző.
Sara Shepard azonos című könyvét sorozatosították meg ebben az eddig 3. évados kis gyönyörűségben.

Alaphelyzetünk egy 5 lányból álló baráti társaság, akik közül egy, Alison DiLaurentis (Sarah Pieterse) gyanús körülmények között eltűnik, és később kiderül, hogy életét veszti, és a négy másik lány: Aria Montgomery (Lucy Hale), Hanna Marin (Ashley Benson (és személyes kedvencem)), Spencer Hastings (Torian Bellisario) és végül Emily Fields (Shay Mitchell) különös, anonim SMS-ek és üzenetek áldozata lesz, aláírva A (fonetikusan: Éj) által.

Nos… a történet jóformán arról szól, hogy a négy barátnő próbálja kideríteni, hogy kicsoda valójában A, hiszen egészen addig, amíg Alisonról nem derül ki, hogy hallott, rá tippelnek, azonban a halál ténye megváltoztatja őket az eddig hittekben, és úgy gondolják, csakis a lány gyilkosa szórakozhat velük.
Nyomozni kezdenek, és mondanom sem kell, hogyha 4 tini, gimnazista lány kutakodni kezd, akkor miféle őrület keveredik.

A zsarolni kezdi őket, olyan, mintha minden lépésüket követné, mintha mindig látná őket, amit a lányok nagyon nehezen tudnak elviselni. Félnek szerelmesnek lenni, félnek szövetkezni, mégsem látnak más esélyt arra, hogy túl legyenek ezen az egészen. Azonban hiába: A mindenhol ott van. A? Egyedül lenne? Vagy inkább A-team-ről beszélünk? A lányok mindenre gondolnak, próbálják kideríteni, hogy ki gyilkolta meg Alisont, és a sok-sok bizonyítéknak vélt valami, ami az útjukba vetődik, mindig újabb kérdéseket, felvetéseket szül.



Néha magam is úgy érzem, hogy úgy, ahogy van, maguk a rendezők is belekeveredtek, annyira túl van néha csavarva a történet. A kérdések állandóan sokasodnak, mindig újabb és újabb adódik, de válaszokat sohasem kapunk. Ebben a sorozatban mindenki gyanús, még az is, aki nem…

Azt biztos, hogy a készítőknek nagyon kell ügyelniük arra, hogy minden a helyén legyen, és a végén – ami ki tudja, mikor lesz? – mindenre választ kapjunk, mert különben fan-fellázadás lesz. Lehetetlen elviselni ezt a sok kételyt.

Érdekes sorozat, sok-sok félelmetes helyzettel, csinos lányokkal, helyes fiúkkal, bonyolult, de érdekfeszítő történettel. Fiúk és lányok egyaránt nézhetik, mert lekötheti mindkét nemet. Aki kíváncsi egy természetfeletti lényektől mentes sorozatra, ami ugyanúgy, ha nem jobban okoz meglepetéseket, mint a közismert Vampire Diaries, akkor ezt tudnám neki ajánlani.

Szerény hazánkban még nem vetítik a sorozatot, de feliratosan egészen a 3. évad közepéig megtalálható az interneten. A következő epizód állítólag már csak 2013. januárjában lesz látható, a Halloweeni részt most adták le, ami természetesen arra volt jó, hogy csak még kíváncsibbak legyünk, mi is fog történni. Alig várom!

--- A alias (KyKy)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése